Obligaties opkomende markten

Opkomende markten vandaag. Wereldleiders van morgen.

Key Benefits

check_circle

Potentieel voor sterk rendement

Emerging Market Debt is een aantrekkelijke beleggingscategorie die een grote verscheidenheid aan landen, sectoren en bedrijven omvat. De onzekerheid waarmee veel andere financiële markten momenteel kampen, het potentieel voor sterke rendementen en de goede diversificatiemogelijkheden maken EMD een interessante beleggingscategorie voor beleggers. Maar een breed spectrum brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Het vinden van het beste rendementspotentieel in het grote en complexe universum vergt kennis van de lokale markten en diepgaand inzicht.

check_circle

Wereldwijde netwerk

Bij abrdn beleggen we al meer dan 25 jaar in EMD. Ons team van 49 beleggingsprofessionals* is werkzaam vanuit kantoren in Londen, Singapore, Shanghai, Hongkong, Bangkok, Jakarta en Kuala Lumpur. We gebruiken onze lokale connecties om de mogelijkheden voor onze beleggers optimaal in kaart te brengen.

* Per 30 juli 2019

Het belang van ESG

ESG-factoren (environmental, social and governance) zijn diep verankerd in ons beleggingsproces voor EMD. Wij zijn ervan overtuigd dat inzicht in deze factoren en engagement met bedrijven waarin wij beleggen kan leiden tot betere resultaten en betere rendementen voor onze beleggers.

We combineren het thematisch en sectorspecifiek onderzoek van ons centrale ESG-team met de analyses over specifieke emittenten uitgevoerd door ons EMD team. Die tweeledige aanpak helpt ons om goed te doorgronden hoe emittenten omgaan met hun sterke en zwakke kanten.

Opkomende landen hebben sterk uiteenlopende politieke systemen. Daarom hebben we ons eigen Environmental, Social, Governance and Political (ESGP) model ontwikkeld om ook de specifieke politieke risico's te beoordelen die verbonden zijn met schuldpapier dat wordt uitgegeven door overheden van opkomende landen.

Meer informatie>

email Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze EMD inzichten

Strategieën in focus

Video over dit thema

Documentatie

description

Emerging Market Debt - Capabilities Brochure


description

Sustainable Investment Approach for the Emerging Market Debt SRI


description

Capability brochure - Fixed Income


description

Capability brochure - Fixed Income


Gerelateerde artikelen